top of page

Ne kadar sürede dil öğrenilir ?

Güncelleme tarihi: 3 Kas 2023

Dil öğrenme süreci bitmeyen ve devam eden bir süreç. Dil yaşayan bir şey , değişen bir şey ve gelişen bir şey. Ben kendi anadilimde müteşekkir olmak ne demektir bunu geçen sene öğrendim.


Öncelikle zamanla ilgili olan sınırlarınıza ve kaygılarınıza son verin.

Kendinize bir zaman verip ben bu zamanda bu seviyede olacağım diye sınırlandırmanızın anlamı yok. Örneğin A1 eğitimi alan bir öğrenci ortalama 3 ayda A1 eğitimini tamamlamaya değil de , o süre zarfında A1 kurundan maksimum verimi almaya odaklanmalı. Mesele belli bir sürede belli bir konu veya seviyeyi bitirmiş olmak değil hiçbir zaman. Bitirdin ama nasıl bitirdin ? Yazabiliyor musun ? Konusabiliyor musun ? Öğrendin ve bunu sindirdin mi ?


Bilmediğin bir kelime olduğunda hayal kırıklığı yaşamanıza gerek yok.


Her konuya ve o konuyla alakalı kelimelere hakim olmamanız çok normal. Endoplazmik retikulum ne demek biyoloji dersi almadan önce bilmiyordun. Kendine sinirlendin mi ? Ben Türkçe'yi bilmiyorum dedin mi ? Bir ilkokul öğrencisi okula gitmeden Ataç ne demek bilmeyebilir ve bu cok normaldir. Almanca 'da da çok normal. Yavaş yavaş her konuya hakim olmaya başlayacaksınız.


O yüzden kendinizi belirli bir süreye sıkıştırıp bırakmayın. Kendinize zaman verin ve acele edip bu süreci kendinize zehir etmek yerine yolculuğun tadına bakın.


2.015 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page