top of page

ANLIYORUM AMA KONUŞAMIYORUM.

Güncelleme tarihi: 3 Kas 2023


Almanca konuşabilmeniz için önce temel dil bilgisine sahip olmanız gerekiyor. Ancak öğrenilen dil bilgisi ve kelimelerin de sıcağı sıcağına konuşma ve yazmada kullanılması gerekiyor. Aksi taktirde öğrendiklerimiz sadece kağıt üstünde kalır. Ben buna aktive etmek diyorum. İstediğiniz kadar kelime ve dil bilgisi kuralı bilin , aktive etmediğiniz takdirde hiçbir işe yaramaz.

Nereden başlasak ne yapsak ?

Yazmaktan başlayın. Bir konu seçin ve onun üzerine yazılar yazın. İlgili kelimelerden bir mind map yapın .

Konuşmayı hep erteliyoruz. Yapmayın. Doğru , yanlış önemli değil siz sadece konuşun. Hatalara takılmayın. Yeni bir dil öğreniyorsunuz sonsuz kere hata yapma lüksünüz var.

Kendimize güvenimiz düşük. Almanca konuşmak için cesaret etmek gerekiyor. Konuşma becerisi diğer üç dil becerisine göre daha yavaş gelişir. O yüzden biraz sabır.


Diyalog kurabilmeniz için karşı tarafı anlamanız gerektiği aşikar. Dinleme etkinliklerini asla aksatmamak gerekiyor. Kulağınızı eğitin ki bu telaffuzunuza yansısın.


Kısa süreli okul dersleri ve dönemlik kurslarla yabancı dil öğrenebileceğimize inanıyoruz. Ancak Almanca konuşulduğu bir ülkede veya ortamda değilsek maalesef bu beceri geriler. Düzenli olarak Almancaya maruz kalabileceğimiz ortamlarda bulunmalıyız. Dil bebek gibidir ilgilenmezseniz size küser.

Bir dil kursuna gidecekseniz veya çocuğunuzu göndermeyi düşünüyorsanız dört temel beceriye eşit derecede önem veren, öğrencilerin hata yapmalarını doğal bir gelişme süreci olarak gören ve gelişimlerini düzenli bir şekilde takip eden bir yer olduğundan emin olun.

952 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page