top of page

ÖSD mi kolay yoksa GOETHE mi ?







A1 Seviyesinde Almanca bilgisine sahipseniz, hem ÖSD Sınavına hem de Goethe sınavına katılabilirsiniz. Her iki sınavda da katılımcıların dil yeterlilikleri 4 aşamada ölçülür. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerileri yeterli seviyede olanlar sınavı kolayca geçer. Goethe Enstitüsü’nün sınavlarında olduğu gibi, bu sınavlar da sadece belli yerlerde gerçekleşir.


ÖSD sözlü sınavında soruların 10 dakika önce öğrenciye verilmesi, ön hazırlığın yanında not alınması ve notların sınav esnasında kullanılmasından dolayı, sözlü sınav kolay geçmektedir.


Goethe sınavına hazırlanan bir kişi ÖSD Sınavına katılabilir mi?


A1 Seviyesinde Almanca bilgisine sahipseniz, hem ÖSD Sınavına hem de Goethe Sınavına katılabilirsiniz. Format olarak tamamen aynıdır.


Goethe A1 Sınavı Nasıl Oluyor? Goethe A1 Sınavı Zor Mu?


Türkiye vatandaşlarının en çok tercih ettiği Almanca A1 sertifikası bu kurum tarafından verilir. Aile birleşim vizesi alabilme konusunda Goethe A1 sınavı öncelikli bir yere sahiptir. A1 seviyesinde olan bu sınavın diğer adı “Zertifikat A1: Start Deutsch 1”dir. Konuşma sınavı son aşamadır ve sözlü eğitimdir. Sınavın bu bölümü kendini tanıtma, ricalı kartlar, temalı kartlar yardımı ile soru/cevap şeklinde diyaloglar kurularak tamamlanır.


Bu sınavları geçmemiz neyi gösterir ?


A1 sınavını geçmeniz karşınızdaki kişiler yavaş ve anlaşılır bir biçimde konuşurlarsa, onlarla basit düzeyde iletişim kurabileceğinizi gösterir.

Günlük yaşamda sık sık kullanılan ifadeleri ve basit cümleleri anlayabilir ve kullanabilirsiniz (örneğin kendiniz ve ailenizle, alışveriş, iş, yakın çevrenizle ilgili bilgiler)

Kendinizi ve başkalarını tanıtabilir, başka kişilere durumlarıyla ilgili (örneğin nerede oturdukları, kimleri tanıdıkları ya da nelere sahip oldukları) sorular yöneltebilir ve bu tür sorulara cevap verebilirsiniz.



58 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

+90 542 419 84 91

+90 541 279 25 57

©2022, Venus Akademie tarafından Wix.com ile kurulmuştur.

bottom of page